Banking and other competitive exams model Analogous pair for best practices

Analogous pail for Banking and other competitive exams

  1. Mother : Child :: Cloud : ?

a)Weather          b)Rain                   c)Tunder              d)Water

 

  1. Dark : Fear :: Honesty : ?

a)Personality     b)Money             c)Treachery        d)Trust

 

  1. Taka : Bangladesh :: Lira : ?

a)Kuwait              b)Italy                   c)Sri Lanka           d)Libya

 

  1. Good : Bad :: Virtue : ?

a)Blame               b)Sin                      c)Despair             d)Vice

 

  1. Butter : Milk :: Book : ?

a)Author              b)Printing            c)Chapter            d)Paper

 

  1. Fan : Heat :: ? : ?

a)Water:Dring   b)Light:Night      c)Food:Hunger  d)Air:Breath

 

  1. Video : Cassette :: Computer : ?

a)Flopy                 b)Recordings     c)Reels                 d)Files

 

  1. Mountain : Valley :: Genius : ?

a)Brain                  b)Idiot                  c)Think                 d)Intelligence

 

  1. Adult : Baby :: Flower : ?

a)Seed                  b)Bud                    c)Fruit                   d)Butterfly

 

  1. Cruel : Kind :: Lethargy : ?

a)Sharp                                b)Alertness        c)Interest            d)Shrewd

 

Answers : 1)b 2)d 3)b 4)d 5)d 6)c 7)d 8)d 9)b 10)b

Banking and other competitive exams model Analogous pair for best practices, IBPS Previous papers, Model papers, current affairs, current affairs in telugu, gk bits in telugu
current affairs telangana current affairs